Waarom eenDier?

Het is eigenlijk heel simpel.

Ik kan plaatjes maken, video’s in elkaar knutselen en websites bouwen gaat mij ook aardig af zoals je kunt zien.

Daarnaast heb ik wat “kaas” gegeten van internet marketing en het Wilde Wijde Web, waardoor het voor mij een logische stap is om hiermee zoveel mogelijk mensen bewust te maken en dierenleed te verminderen.

eenDier is mijn bijdrage.

Niemand houdt van dierenmishandeling

Ja, of je bent een psychopaat.

Maar over het algemeen moeten we er niets van hebben.

Zodra we merken dat er ergens in Nederland een dier verschrikkelijk wordt behandelt, dan gaan we met ze alle uit onze pan.

Zo zijn we. Wegwezen met je dieren mishandelen.

En dat vind ik mooi.

Zodra we dierenmishandeling zien, helpen we het arme dier en pakken we de dader(s) op.  Zo gepiept.

Alleen is deze grootschalige dierenmishandeling wat ingewikkelder om op te lossen.

Zeker als er jaarlijks miljoenen euro’s worden uitgegeven door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die ons willen laten geloven dat het natuurlijk is om dieren te gebruiken op de manier zoals wij dat nu doen.

Als slachthuizen glazen wanden hadden, zou iedereen een vegetariër zijn.
– Paul McCartney”

Neem bijvoorbeeld melk producten:

Dat een koe zwanger moet zijn voordat ze melk kan geven hoef ik je waarschijnlijk niet te uit te leggen. Maar wist je ook dat deze koe na haar 1e levensjaar door de zuivelindustrie wordt geïnsemineerd (verkracht) en vervolgens zwanger wordt gehouden?

Een soort van verplichte zwangerschap zeg maar, je hele leven lang, tot je niet meer kVader en dochter drinken melk direct uit de koean en dan wordt je strot doorgesneden…

Zodra het kalfje wordt geboren zal deze vrijwel direct bij haar moeder worden weggehaald en in een krat worden gestopt, zodat de baby geen melk kan drinken, want dat melk, dat is voor ons om op te drinken… De baby’s krijgen kunstmatige oplosmelk.

Is het kalfje geboren als mannetje, dan wordt deze vlak na de geboorte afgemaakt om kalfsvlees van te maken.

Is het kalfje geboren als vrouwtje, dan zal deze baby hetzelfde ondergaan als haar moeder…

Een kalfje bij moeder koe weghalen heeft veel effect haar emoties:

En eieren dan:

  • Wist je dat een kip met stress méér eieren legt dan een blije kip?
  • Wist je dat 20.000 kippen in een stal nog steeds telt als vrije uitloop?
  • Wist je dat een ei helemaal niet gezond is? Sterker nog, er niet eens mee geadverteerd mag worden als gezond of veilig?
  • Wist je dat de ei-industrie geld van de overheid krijgt om mensen ervan te overtuigen dat ze meer eieren moeten eten?
  • Wist je dat er in Nederland ruim 4 miljoen kuikentjes per dag vergast of versnipperd worden in de hakselaar.

Kuikens die worden versnipperd in de hakselaar

Maar weinig mensen weten hoe het er werkelijk aan toe gaat in de vlees-industrie.

Dat is ook niet gek aangezien iemand flink zijn best doet en met veel geld smijt om deze afschuwelijke kant voor ons verborgen te houden.

Wij willen helemaal niet dat dieren lijden!

Maar we willen ook niet hals over kop veganist worden en stoppen met boter, kaas en eieren.. en omdat ik ooit precies hetzelfde dacht, kan ik dat ergens best begrijpen.

“Those who have the privilege to know have the duty to act.”

Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met dierlijke producten consumeren, dat kan het ook zijn, zeker in deze tijd waar in bijna alles dieren verwerkt zitten en wij voornamelijk zijn aangewezen op wat de meeste grote supermarkten in de schappen hebben liggen.

Maar desondanks mensen het vaak moeilijk vinden om plantaardig te eten, stoppen de meeste mensen vrijwel direct na het zien van de feiten.

Het doel van eenDier is om beetje bij beetje dierenleed (slachthuizen, veehouderij, etc) voor eens en altijd te stoppen, door de mensen bewust te maken van wat er werkelijk gebeurd in de in deze horror-industrie. Alleen dan zal de vaag naar diervriendelijk toenemen en het aanbod van dode lichamen afnemen.

Hoe jij kunt helpen dierenleed te minderen?

Veel mensen beseffen niet dat ze jaarlijks bijvoorbeeld al duizenden kippen redden van een pijnlijke dood, door een doosje eieren minder te kopen.

Ik zie een wereld waar wij géén dieren hoeven dood te maken om zelf te kunnen overleven.

Kunnen we daar samen voor zorgen?

Ja, dat kunnen we!

Zolang er slachthuizen zijn, zullen er slagvelden zijn

– Lev Tolstoj

Wie zit er achter eenDier?

GürselHey! Mijn naam is Gürsel Kuiper (uit ’83) en in 2012 heb ik eenDier opgericht.

Niet alleen omdat ik het kan (als webdesigner), maar ook omdat ik een steentje bij wil dragen tegen o.a. de gruwelijke vleesindustrie.

Ik geloof in een wereld waar mens en dier in harmonie kunnen samenleven.

Zelf probeer ik altijd te kijken naar wat ik zou kunnen doen om dierenleed vanaf mijn kant te minimaliseren. En alle inspiratie die ik heb opgedaan deel ik via eenDier.

Verder zie ik graag vooruitgang, op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, technologie, maatschappelijke innovatie, duurzaamheid of reizen. Ik ben er allemaal gek op, zolang we maar groeien en vooruit gaan!

Ik wil meer bewustzijn creëren en dierenleed voorgoed de kop in drukken. Met simpele stappen richting een betere toekomst voor ieder mens en dier.

Verder woon ik in het mooie Scheveningen samen met mijn twee ‘Love Birds’ Flip en Jack. Ik bewonder de magie van het bestaan, van alles wat leeft, het Wereld Wijde Web (nerdalert) en fotografie in mijn vrije tijd . Ik doe mijn best om mijn leven steeds bewuster, eerlijker en leuker te maken en gaandeweg te groeien en zo veel mogelijk te genieten!

Jouw bijdrage helpt eenDier draaiende te houden!

Blijf op de hoogte!

Vul je voornaam en e-mailadres in.

Advertisment ad adsense adlogger