Robin Williams en Koko

Robin Williams heeft kietelgevecht met Gorilla

Het klinkt misschien als een slechte grap, maar dit filmpje moet je gezien hebben! Toen ik de video ‘Robin Williams eerst ontmoeting met Koko, een volwassen gorilla dat gebarentaal kent’ voor het eerst zag, dacht ik in eerste instantie dat het een slimme titel was van één van zijn comedy sketches. Maar geloof het of niet, dit filmpje is precies zoals de titel vermeld!

KokoWanneer Robin Williams in 2001 word uitgenodigd om deze speciale gorilla te ontmoeten, draait het bezoekje volledig om in een groot kietelgevecht. De stafleden zeggen, Williams liet de gorilla voor het eerst in zes maanden weer lachen, nadat haar metgezel Michael – die ze al kent vanuit haar jeugd – komt te overlijden op 27 jarige leeftijd.

Robin Williams beschrijft zijn ervaring met Koko als “geestverruimend” en “verbazingwekkend.” Als ze voor het eerst samen gaan zitten pakt de gigantische primaat zijn bril af en checkt zelfs zijn ID kaart. Een aantal minuten later vraagt Koko in gebarentaal of hij hem wilt kietelen. Williams twijfelt geen moment.

De interactie tussen deze twee wezens – mens, zowel dier – is ontroerend, inspirerend en indrukwekkend om te zien. Ook laat het goed zien dat het een mogelijkheid is om een ware connectie te maken met onze niet-menselijke broeders, zelfs zonder woorden.

Na het overlijden van Robin Williams

KokoToen de verzorgster van Koko – dokter Penny Patterson – het verschrikkelijke telefoontje kreeg dat Robin Williams was overleden keek de gigantische gorilla haar vragend aan. Penny legde in gebarentaal uit: “We hebben een lieve vriend verloren, Robin Williams”. Koko werd stil en ging alleen zitten. Aan het eind van de dag zit Koko erg somber met een gebogen hoofd en trillende lippen, te zien op de foto hiernaast.

Ik hoop dat als je terugdenkt aan Robbin Williams, hij niet alleen één van de grootste entertainers was, maar ook één van de grootste ambassadeurs voor het behouden van mensapen.

Vergeet niet een reactie achter te laten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dowload Alle 160+ Vegan Deelplaatjes In Eén Keer!

Meer bewustzijn verspreiden op social media. Vul je voornaam en e-mailadres in om het zip-bestandje te ontvangen.

Advertisment ad adsense adlogger