Zwarte Labrador

Stop Maastricht met het mishandelen van 39 labradors!

De Dieren Experimenten Commissie van de Universiteit Maastricht gaf op 18 maart 2014 positief advies om 39 honden te gaan gebruiken voor zeer pijnlijke experimenten. De onderzoekers geven aan dat het onderzoek op de labradors voldoet aan de ethische toetsingscriteria voor proefdiergebruik en hebben tot 10 maart 2018 om de experimenten uit te voeren.

Waarom labradors?

LabradorDe onderzoekers vinden dat honden het meest geschikt zijn voor dit soort testen en dan het liefst de labrador vanwege zijn omvang. Waar deze 39 labradors vandaan komen is niet duidelijk. In het verleden hebben de onderzoekers ook honden betrokken bij een niet geregistreerde proefdierhandelaar/fokker en hiervoor zijn door de overheid ontheffingen verleent.

Ook zijn er honden aangeschaft via Marshall Farms, ‘s werelds grootste geregistreerde proefdierfokker in Amerika. Marshall Farms – een bedrijf dat al meer dan 20 keer in de laatste 5 jaar is aangeklaagd wegens schendingen van de wettelijke regelgeving dierenwelzijn – fokt naast honden ook minivarkens en fretten ten behoeve van experimenten. Anti Dierproeven Coalitie (ADC) zal de afkomst van de betreffende 39 labradors verder onderzoeken.

Voor de Universiteit in Maastricht is dit al het zoveelste onderzoek op honden. Naast de labradors worden ook afgekeurde politiehonden, golden retrievers, beagles en greyhounds gebruikt voor experimenten in laboratoria. Van 2004 tot 2012 zijn er al 323 honden gebruikt voor pijnlijke onderzoeken. De cijfers van 2013 tot 2014 zijn nog niet openbaar gemaakt.

Pijnlijke onderzoeken

Er zijn per groep 9 honden nodig voor deze onderzoeken, dus totaal 27 honden. Omdat de experimenten heel ernstig zijn rekenen de onderzoekers op een uitval van maar liefst 30%. Dit wil zeggen dat er 12 honden extra nodig zijn om deze 27 honden te kunnen gebruiken voor onderzoek. Dit brengt het totaal op 39 honden.

Deze 39 honden zitten apart van elkaar in kale betonnen ruimtes. Labrador onderzoekKrijgen minimale beweging en slechts de verzorging die noodzakelijk is voor een proefdier. Via een operatie worden pacemakers en elektroden aangebracht en zal er hartfalen worden opgewekt. Na deze verschrikkelijke lijdensweg die 6 tot 8 weken duurt, worden deze labradors ‘opofferings’-experiment gebruikt dat 8 uur per hond duurt. De borstkas wordt opengesneden en er worden metingen verricht via elektroden. Na een lange periode van lijden worden de honden afgemaakt en worden de harten onderzocht.

De honden worden ook afgemaakt wanneer ze de volgende symptomen vertonen:

  • Hond heeft een moeilijke ademhaling
  • Hond vertoont geen activiteit
  • Hond heeft een zeer lage bloeddruk
  • Hond heeft infecties die niet met antibiotica behandeld kunnen worden

ADC is een petitie begonnen voor de vrijheid van de 39 labradors.

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dowload Alle 160+ Vegan Deelplaatjes In Eén Keer!

Meer bewustzijn verspreiden op social media. Vul je voornaam en e-mailadres in om het zip-bestandje te ontvangen.

Advertisment ad adsense adlogger