Kleurplaat Eenhoorn

Zoek je een eenhoorn kleurplaat? Dan ben je hier op de juiste plek. Op deze pagina kleurplaat eenhoorn vind je een ruim aanbod aan eenhoorn kleurplaten voor jong en oud, die je gratis kunt downloaden en uitprinten. Van makkelijke eenhoorn kleurplaten voor kids, tot moeilijke eenhoorn kleurplaten voor volwassenen.

Klik op een eenhoorn kleurplaat, sla ‘m op en print ‘m vanaf je pc om de beste kwaliteit te krijgen.

Eenhoorn kleurplaten

De Eenhoorn of ook wel Unicorn is een mythische wezen, een fabeldier. Naast dat kinderen gek zijn op eenhoorns, kunnen volwassenen er ook geen genoeg van krijgen. En daarom vind je hier een eenhoorn kleurplaat voor jong en oud.

Een eenhoorn kan worden afgebeeld als paard of geitachtig wezen met vleugels, een geitensik en een hoorn op het hoofd waarmee het kan toveren. Ook kan de eenhoorn beschikken over verschillende kleuren of ‘tattoo’s’ als een zonnetje of bloem.

Eenhoorns wonen staan symbool voor zuiverheid en genade en kan alleen door een maagd worden gevangen. De hoorn kan vergiftigd water zuiver maken en zieken genezen. Vroeger werd de tand van de narwal (tandwalvis) verkocht als de hoorn van een eenhoorn.

Er zijn zelfs wetenschappers die beweren dat eenhoorns wel degelijk bestaan hebben en duizenden jaren naast de mens zou hebben geleefd.

Kleurplaat eenhoorn printen

Klik op een eenhoorn kleurplaat om deze te vergroten. Print de tekening uit via je eigen computer om de beste prints te krijgen. Sla de kleurplaat op en print deze op.

Er worden regelmatig nieuwe eenhoorn kleurplaten toegevoegd. Bekijk hier al onze dieren kleurplaten.

Kinderen, maar ook volwassenen zijn dol op sprookjes en de personages die ermee zijn verbonden, zoals eenhoorns, vliegende paarden, feniks en zeemeerminnen. Eenhoorns komen vooral veel voor in tekenfilms voor kinderen, boeken en films. Vaak verschijnenen eenhoorns als sidekicks van meisjes en prinsessen. Ze worden ook afgebeeld als een beschermer van het land of het koninkrijk als geheel. Net als de meeste wezens uit de mythologie is er niets slechts aan eenhoorns. Ze symboliseren zuiverheid, schoonheid en magische kracht.

Advertisment ad adsense adlogger